Waarom is het belangrijk om te schrijven grammaticaal correct in technisch schrijven?

Vanwege het feit dat technisch schrijven over het algemeen leerzaam in de natuur is, hebt u ervoor te zorgen dat de informatie die u leveren is gegeven op een manier die niet kan meer dan één manier worden geïnterpreteerd. Als het is, loopt u het risico de mogelijkheid om iemand iets verkeerd te doen en mogelijk veroorzaakt iets niet goed, of zelfs mogelijk iemand te verwonden.

Bijvoorbeeld, zeggen dat u een maaier blade waren zetten.

Als je de zinnen schreef:

"Draai de moer van cutting blade centrum zodra het GLB bougie is verbroken."

"Draai & verbreken van de cutting blade moer & bougie centerkap."

De eerste lijkt minder dubbelzinnig. Het zegt om te doen een ding, en dan de andere. De tweede zin kan hoewel correct, leiden tot de niet wetende dat eerst doen. Het zegt dat beide doen, maar niet echt zeggen in welke volgorde.

Een ander probleem met grammaticaal onjuiste zinnen is dat zij de waarde van de daadwerkelijk verstrekte wordt afnemen. Je begint te verliezen het vertrouwen in het feit dat de informatie nuttig, is omdat het zo slecht is geschreven. Het is vergelijkbaar met een nieuwe taal leren. Omdat u dingen verkeerd te vaak, ongeacht hoe slim kan u wel zeggen, begint het te maken u geluid minder intelligent dan je werkelijk bent omdat u niet het adequaat uitdrukken.

Advertisement